Rundt om Hammershus

En tur rundt om borgen og om Leonora Christina og Corfitz Ulfeldt

  • Forsvar-våben

Den stolte og meget trofaste kongedatter Leonora Christina og hendes mand Corfitz Ulfeldt, som sad fængslet på Hammershus i 1660-61 er hovedpersonerne i denne utraditionelle oplevelsestur på Hammershus.

Turen har fokus på Leonora Christina og Corfitz Ulfeldts fangeskab og flugt på Hammershus. Turen foregår både i Hammershusudstillingen og på selve borgen.

Sammen med gæsterne dramatiserer formidleren den spændende historie omkring Christian 4.s datter, Leonora Christina, og hendes mand Corfitz Ulfeldt, som sad i fængsel i Manteltårnet i 1660-61, anklaget for landsforræderi. Hvordan var det kommet så langt? Hvordan var magtfordelingen dengang?

Ved denne tur vælger vi en lidt utraditionel vej op på borgen: igennem Mølledalen nedenfor ruinen, hvor I får et godt indtryk af, hvor vanskeligt tilgængelig borgen egentlig var – både ved angreb, men også ved flugt. Vi tager så bagtrappen ind på Hammershus, og på selve borgen giver formidleren en introduktion til Hammershus’ historie og bygninger. I vil også få et indtryk af dagliglivet på borgen i gamle dage.

Tidspunkt: Tirsdag og torsdag i efterårsferien (18. og 20. oktober 2016) kl. 10-12
Mødested: Hammershusudstillingen
Varighed: 2 timer
Pris: 70 kr. pr. person, børn 3-10 år 35 kr., børn 0-2 år gratis.