Om os

Bornholms Middelaldercenter er den samlede betegnelse for Middelaldercentret i Østerlars og Hammershus Borgruin.

  • Familie Semko2 Web
  • Kanon Semko4 Web
  • Aadalen Semko4 Web
  • Haandvaerk Semko2 Web
  • Boerneaktiviteter Semko1 Web

Identitet

Middelaldercentret i Østerlars er et videnpædagogisk oplevelsescenter, der arbejder med levende formidling af bornholmsk, dansk og europæisk middelalder.
Oplevelsescentret er på 15 ha og beliggende 500 meter fra Østerlars Rundkirke i den smukke bornholmske natur med skov, åløb og klippeløkker.

Her kan besøgende gå på opdagelse i middelalderen på flere måder:
I den befæstede stormandsgård med palisader og tilflugtstårn, i stormandens luksuriøse festsal og gemakker, i den hyggelige landbobebyggelse med kålhave, opleve vandmølle og historiske dyreracer, tage en gåtur ad den gamle hulvej, på udmarken, i gøglerskoven og ved galgebakken.
Gæster kan også gå på opdagelse i arkæologiens verden i vores aktivitetsområde ved åen, eller prøve deres kreative evner som middelalderkunstner af i maleværkstedet.

På Hammershus tilbyder Bornholms Middelaldercenter guidede ture rundt på ruinen, hvor historien om borgen gennem tiderne formidles levende og inddragende - for børn og barnlige sjæle.

Bornholms Middelaldercenters overordnede tema er "Kultur og natur i tiden 1300-1450".

Socialt arbejde
Bornholms Middelaldercenter er også en socialøkonomisk virksomhed, hvor der også er plads til udsatte personer og folk på kanten af arbejdsmarkedet.

Desuden har Bornholms Middelaldercenter et samarbejde med ”Dagtilbuddet Strøby” (tilbud for udviklingshæmmede), som besøger os jævnligt og deltager i aktiviteterne på middelalderpladsen.

Fonden Bornholms Middelaldercenter
Fonden er stiftet af Allinge-Gudhjem kommune den 1. juli 1996.
Fondens formål er at drive det vidensbaserede oplevelsescenter Bornholms Middelaldercenter.
Centret skal beskrive og levendegøre livet i dansk/europæisk middelalder på det bedst mulige
historisk-faglige grundlag.
Læs mere om fondens bestyrelse her.