Om os

  • Familie Semko2 Web
  • Kanon Semko4 Web
  • Aadalen Semko4 Web
  • Haandvaerk Semko2 Web
  • Boerneaktiviteter Semko1 Web

Bornholms Middelaldercenter

Turismevirksomhed
Bornholms Middelaldercenter er et videnpædagogisk oplevelsescenter, der arbejder med levende formidling af bornholmsk, dansk og europæisk middelalder. Oplevelsescentret er på 15 ha beliggende 500 meter fra Østerlars Rundkirke i den smukke bornholmske natur med skov, åløb og klippeløkker.

Her kan du opdage middelalderen fra mange sider: I den befæstede stormandsgård med palisader og tilflugtstårn, i stormandens luksuriøse festsal og gemakker, i den hyggelige landbobebyggelse med kålhave, vandmølle og historiske dyreracer, på en gåtur ad den gamle hulvej, på udmarken, i gøglerskoven og ved galgebakken.
Du kan gå på opdagelse i arkæologiens verden i vores aktivitetsområde ved åen, du kan tage på runejagt, eller prøve dine kreative evner som middelalderkunstner i maleværkstedet.

Bornholms Middelaldercenters overordnede tema er "Kultur og natur i tiden 1300-1450".

Socialt arbejde
Bornholms Middelaldercenter er også en socialøkonomisk virksomhed, hvor der også er plads til udsatte personer og folk på kanten af arbejdsmarkedet.

Bornholms Middelaldercenter har desuden et tæt samarbejde med produktionsskolen BornPro ved et middelalderværksted med 3 linjer og 3 faglærere; ”Middelalderværkstedet”, Værkstedet ”Handel og Turisme” samt ”Keramikværkstedet”, der alle har til huse på middelaldercentret. Du kan læse mere om BornPros afdeling på BMC her.

Desuden har Bornholms Middelaldercenter et samarbejde med ”Dagtilbuddet Strøby” (tilbud for udviklingshæmmede), som besøger os jævnligt og deltager i aktiviteterne på middelalderpladsen.

Fonden Bornholms Middelaldercenter
Fonden er stiftet af Allinge-Gudhjem kommune den 1. juli 1996.
Fondens formål er at drive det vidensbaserede oplevelsescenter Bornholms Middelaldercenter.
Centret skal beskrive og levendegøre livet i dansk/europæisk middelalder på det bedst mulige
historisk-faglige grundlag. 

Bestyrelsens sammensætning
Formand: Lars Albæk (Udpeget af Bornholms Middelaldercenters helårsansatte personale)
Næstformand: Lykke Jensen (Udpeget af Bornholms Regionskommune)
Bestyrelsesmedlemmer:
Pernille Kofod Lydolph (Udpeget af Destination Bornholm)
Carsten Holm Nielsen  (Udpeget af Business Center Bornholm)
Lars Madsen (Udpeget af BMC-Vennekreds)

VPAC
VPAC står for Videns Pædagogisk Aktivitets Center der er et statsanerkendt oplevelsescenter, hvor børn og voksne får viden og indsigt i natur, historie og videnskab gennem lærerige og udfordrende aktiviteter for alle sanser.
Undervisningsministeriet