Dyr

  • Dyr Grise
  • Dyr Får
  • Dyr Høns
  • Dyr Køer

På middelaldercentret har vi mange dyr: høns og gæs, får, køer - og som det sidste nye to søde nuttede uldgrise, som er meget glade for at rode i jorden!

Vores dyr tilhører dyreracer, som ligner dem, vi havde i middelalderen: F.eks. de små skudde-får, der både i ulden og i størrelsen ligner de får, man holdt i middelalderen. De er enormt hårdføre og kan gå ude i stort set al slags vejr. 
Fårene får tit familieforøgelse! Se de små skudde-lam, som oplever deres første sommer på engene i landbobebyggelsen sammen med deres forældre.

De små lavbenede Dexter-køer har nogenlundesamme højde som køerne i middelalderen. Skeletfund viser, at skulderhøjden kunne variere mellem 102-130 cm. En rød malkeko i dag måler ca. 130 cm. 

Vores grise er uldsvin, en gammel ungarsk race fra 1800-tallet, som hedder Mangalica. Vi har valgt denne race, fordi dyrene med de mange børster og kødets høje fedtindhold kommer lidt tættere på hvordan vi skal forestille os middelalderlige grise, end moderne svin. ”Ulden” er strid og kan derfor ikke bruges til tekstilarbejde - men holder grisene varmt, også i dårligt vejr.