Jagten på Eskils testamente

  • Skattejagt Semko3 Web

Et testamente, der i 830 år havde været bevogtet med den strengeste hemmelighed af Det Højeste Råd, blev i sommeren 2011 opdelt i 24 stykker og gemt 24 steder på skatteøen Bornholm.

Det er sket, for at en ældgammel profeti kunne gå i opfyldelse:
1011 år efter kong Davids kroning i Jerusalem starter en ny tidsregning.
2011 år efter denne tidsregnings begyndelse vil de ældgamle hemmeligheder blive fundet af de udvalgte.

Testamentet stammer fra den danske ærkebiskop Eskil, der skrev dette dokument kort før sin død i klostret Klarendal (Clairvaux) i Burgund i 1181. Klostret var på den tid rammen om Tempelridderordenens ledelse.

Det Højeste Råd har givet Bornholms Middelaldercenter til opgave at foretage udvælgelsen af de udvalgte, der kan finde og læse testamentet og beskytte og bevogte dette hemmelige dokument for eftertiden.

Og nu i 2016 har Det Højeste Råd igen intensiveret sit samarbejde med Bornholms Middelaldercenter for at finde og udvælge et nyt antal egnede, der kan optages i ordenen ”Den Gyldne Labyrint” – der beskytter og bevogter Eskils Testamente.

Dermed er Skattejagt Bornholm 2016 nu en realitet.

Sponsorer
Skattejagtens første udgave blev udarbejdet af følgende institutioner: Væksthus Hovedstadsregionen, Business Center Bornholm, Færgen, Destination Bornholm, Naturstyrelsen Bornholm, Hammershusudstillingen og Bornholms Middelaldercenter.
Den aktuelle udgave af Skattejagten samt oversættelsen til tysk er blevet muligt takket være støtte fra Bornholms Brand og Sparekassen Bornholms Fond, samt fra SATS-puljeordningen under Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Her kan du læse mere...
Hvem var Biskop Eskil? - På denne side redegør forfatteren for ”Eskils Testamente” om Eskil, Bernhard og nogle af de andre personer der optræder i fortællingen.

Find vores informationspapir med historiske fakta om Korstog, Tempelriddere og Rundkirker - her.

Køb jeres Skattejagt her