På oplevelse i middelalderen

- tør i se, føle og lugte til middelalderen?

  • På oplevelse

Klassetrin: 4. - 6. kl.

Deltagerantal: mellem 15 - 30 elever

Varighed: 3 timer

Mødested: Indgangen til Bornholms Middelaldercenter

Turbeskrivelse:
En tidsrejse rundt i bonde- og stormandsmiljøet på Bornholms Middelaldercenter.

Turen rundt på Bornholms Middelaldercenter foregår ved hjælp af indbyggede rollespil: Formidleren lægger op til specielle historiske situationer, som eleverne dramatiserer ved hjælp af få rekvisitter. Gennem fortællingerne og de små spil får eleverne bl.a. indsigt i hvordan børnenes liv formede sig i middelalderen, hvordan børn blev opdraget, og hvad de legede i middelalderen.

I dialog med eleverne kommer formidleren omkring emner som tro og overtros indflydelse i dagliglivet, krige og magtkampe, som ændrede tilværelsen for mange, og som var grunden til bygning af forsvarsværker som befæstningen omkring vores rekonstruerede stormandsgård. I løbet af turen får eleverne også et indtryk af dagliglivet i middelalderen, klædedragterne, maden, krydderier og handel og kontakt til andre lande. Et gennemgående emne i turen er ret og straf, og turen slutter af med en retssag, hvor eleverne på egen krop får en fornemmelse af hvordan man afgjorde forskellige tvister i middelalderen.

Ved dette skift mellem fortælling og dramatisering får eleverne en levende indsigt i de forskellige sociale gruppers leveforhold i middelalderen.

Turen slutter af med én times aktiviteter på middelaldercentret, hvor eleverne sammen med formidleren får mulighed for selv at engagere sig og afprøve deres færdigheder.

Pris: 90,- kr. pr. elev, 2 lærer gratis med i klasser med over 15 elever.

Prisen inkluderer entre til Bornholms Middelaldercenter. 
Alle klasser får udleveret 1 eksemplar af "Velkommen til middelalderen" og "guide til Hammershus" ved indgangen eller af guiden.

Obs: Denne tur indeholder én times aktiviteter, som kan variere fra tur til tur - aktiviteterne kan f.eks. være middelalderlege, afprøvning af rustninger, skrivning med fjerpen og blæk, bueskydning eller leg med metaldetektor.

Bestil tur
Bestil din tur direkte på Naturstyrelsens hjemmeside eller ring til Britt eller Mette på tlf. 56 49 83 19
Bestil tur
Trinmål for "På oplevelse"