Spøger det på Stormandsgården?

Stemningsfuld aftentur på middelaldercentret

  • spøger det

Klassetrin: 5.-6. kl.

Deltagerantal: mellem 15 - 30 elever

Varighed: 2 timer

Mødested: Indgangen til Bornholms Middelaldercenter

Turbeskrivelse:
Er I til gys og gru? Så er denne stemningsfulde og intense aftentur i skumringstiden lige noget for jer.

En stemningsfyldt aftentur på Bornholms Middelaldercenter. Med flagermuslygter i hænderne drager gruppen ud på en 2-timers fortælling om spøgelser, eventyr og folketro. Vi bevæger os rundt i det rekonstruerede middelalderområde på Bornholms Middelaldercenter, og gør bl.a. stop ved den hellige kilde, gabestokken og galgebakken.

Tror jeg på spøgelser? - Hvad er overtro, og er jeg overtroisk?
I dialog med børnene kommer formidleren ind på emner som naturens varsler, folketroens ritualer m.m. Hvordan forsøgte man f.eks. at gardere sig mod ulykke i middelalderen? Oplevelsen bliver mere og mere intens som mørket sænker sig, og bringer tanker frem som: Tror jeg selv på spøgelser? Er jeg også overtroisk? Hvad tror jeg på, og hvorfor? Hvorfor så menneskerne i middelalderen anderledes på ting end vi gør i dag?

Til sidst når gruppen frem til stormandens befæstede gård, hvor formidleren fortæller en historie inde i de stemningsfulde lokaler i køkkenhuset eller stormandens festsal.

OBS: Da denne tur foregår om aftenen anbefales det at I altid har varmt vind- og vandtæt tøj med i rygsækken, hvis ikke I har det på. Mange bliver overrasket over den store temperaturforskel, der kan være fra den ene ende af øen til den anden.
Da turene om dagen indeholder aktiviteter, skal der lige gøres opmærksom på, at denne tur ikke indeholder aktiviteter.

Pris: 90,- kr. pr. elev, 2 lærer gratis med i klasser med over 15 elever.

Prisen inkluderer entre til Bornholms Middelaldercenter.
Alle klasser får udleveret 1 eksemplar af "Velkommen til middelalderen" og "guide til Hammershus" ved indgangen eller af guiden.

Bestil tur
Bestil din tur direkte på Naturstyrelsens hjemmeside eller ring til Britt eller Mette på tlf. 56 49 83 19
Bestil tur
Trinmål for "Spøger det?"