Kampen om Hammershus

En oplevelsestur for skoleklasser

  • HH-kampen om borgen

Klassetrin: Alle - tilpasses efter alder.

Deltagerantal: Mellem 30 - 60 elever.
Da gruppen deles undervejs i forløbet, er det vigtigt at der er mindst 30 deltagere.

Varighed: 2 timer

Mødested: Handicap & busparkeringen nedenfor indgangen til Hammershus Besøgscenter.

Turbeskrivelse:
Året er 1645. Et svensk angreb mod Hammershus er under opsejling og I er en del af angrebet og forsvaret. General Wrangel går i land på Bornholm, og lensmand Rosenkrantz ruster sig til at forsvare Hammershus. "Kampen om Hammershus" udspilles nu på borgen, og der bliver affyret sortkrudtsvåben så røg og ild drøner ud mod fjenden.

På denne oplevelsestur på Hammershus vil I blive direkte inddraget i angrebet og forsvaret af Borgen. Tildelt forskellige roller og klædt i kofter, dramatiserer vi de historiske hændelser. Der bliver affyret sortkrudtsvåben, og I vil på egen krop mærke, hvordan det måske føltes at være med i kampen om Hammershus.

Efter en fælles intro deles gruppen i to hold, som i løbet af oplevelsesturen som ”svenskere” og ”danskere” sammen med hver deres formidler får forskellige indgangsvinkler til det historiske forløb omkring optakten til angrebet og begivenhederne i 1645.
Da gruppen i forløbet bliver nødt til at samarbejde på tværs, vil de få en klar forestilling om hvilken store betydning kampens udgang havde - nøjagtigt som det var i 1645, da kamphandlingerne fik en betydning for historiens gang her på Bornholm.

Baggrund: Kampen om Hammershus tager udgangspunkt i det svenske angreb på Bornholm i 1645, hvor general Wrangel erobrede Hammershus fra lensmanden Holger Rosenkrantz. Hændelserne i 1645 bragte Bornholm og Hammershus ind som en brik i et storpolitisk spil.

Pris: 95,- kr.* pr. elev, 2 lærere gratis. 

deholder en afgift til staten på 25,- kr. inkl. 25% moms.

Praktiske oplysninger: Turen kan med fordel suppleres med et besøg i det nye besøgscenter, hvor der er en udstilling med plancher og interaktive skærme.

 

Bestil tur
Bestil din tur direkte på Naturstyrelsens hjemmeside eller ring til Britt eller Mette på tlf. 56 49 83 19
Bestil tur
Trinmål for Kampen om Hammershus